Boxwares

Het ontwerp van Boxwares

 

OfficeBox kiest voor pentoffice naar ontwerp en realisatie van Interfacet .

 

Het landelijk opererende OfficeBox houdt sinds januari 2012 kantoor in het penthouse van het vier verdiepingen tellende gebouw aan de Amersfoortseweg 12 G in Bunschoten. De nieuwe huurder heeft in overleg met Interfacet de pentoffice kunnen onderwerpen aan een verbluffende metamorfose.

 

Goede locatie in de regio

“Gedurende ons vijfjarig bestaan hebben wij een snelle groei doorgemaakt,” zegt Geurt Hop, algemeen directeur van OfficeBox. “Ons personeelsbestand is in die periode toegenomen van drie tot zestien medewerkers en we verwachten eind 2012 ongeveer 22 medewerkers in dienst te hebben. Alhoewel wij onze eerste huisvesting in Bunschoten destijds nog iets hebben kunnen uitbreiden, zijn wij ver voordat ons huurcontract per 1 januari 2012 afliep al op zoek gegaan naar een ruimer onderkomen. We wilden in de regio blijven en hebben samen met bouwmanagementconsultant Maarten Smidt van Interfacet in Hoevelaken in eerste instantie gezocht binnen Amersfoort en Nijkerk. Uiteindelijk vonden we onze huidige locatie in Bunschoten via een lokale makelaar. De zichtlocatie, het bruto vloeroppervlak van circa 430 m2 en de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding gaven de doorslag, naast de flexibele opstelling van Cool Invest met betrekking tot de bestaande indeling en inrichting, die wij rigoureus wilden wijzigen.”

 

Metamorfose

De bovenverdieping van het kantoorgebouw aan de Amersfoortseweg 12 G biedt een fraai uitzicht over de daken van Bunschoten en heeft ook zelfs een eigen terras gekregen. Deze verdieping stond al enige tijd leeg. De overige drie verdiepingen van het dertien jaar oude, maar goed onderhouden pand zijn verhuurd aan andere bedrijven. Hop is met hulp van en met adviezen van Interfacet creatief aan de slag gegaan om het pentoffice om te toveren tot zijn huidige vorm. “De ruimte is in z’n totaliteit toekomstgericht,” zegt hij. “We wilden echter af van de voor ons onhandige indeling met brede gangen en vierkante kamers. De binnenkant is dan ook na de zomer van 2011. We hebben zowel de systeemwanden, plafonds en vloerbedekking verwijderd en het sanitaire gedeelte gerenoveerd. De directiekamer bleef overeind, evenals één wand langs het huidige archief en magazijn. Vervolgens hebben we nieuwe kamers en een kantoortuin met een kopieerhoek gecreëerd. Overal hebben we nieuwe vloerbedekking en geluiddempende plafonds laten bevestigen en nieuwe deuren en wanden laten plaatsen. De wanden zijn gedeeltelijk van glas in aluminium kozijnen en gedeeltelijk uitgevoerd in modern ogend, geluiddempend zwart MDF. De bestaande wanden zijn geschilderd. Er is een nieuw klimaatsysteem (VRF systeem ) geinstalleerd en uitwendige, stormvaste zonwering. Ook de verlichting met daglichtregeling is nieuw. We hebben veel gebruik gemaakt van energiezuinige spots.”

 

OfficeBox heeft zelf het plan met het interieurontwerp van Interfacet bij de verhuurder op tafel gelegd en na overeenstemming de leiding genomen bij het verbouwproject. De verhuurder ging akkoord op basis van een vast huurcontract voor de komende vijf jaar en een vrije optie voor nog eens vijf jaar daarna.

 

Kleurgebruik

Behalve de eigentijdse indeling van het kantoor en de fantasierijke vormgeving valt bij het betreden van het penthouse direct het originele kleurgebruik in het oog: “Interfacet is erg creatief geweest met onze huisstijlkleuren. Het paars en grijs van onze handelsnaam OfficeBox en het groen van de holding BoxWares zie je terug in de kleuren van de vloerbedekking, de wanden en de ledverlichtingsbanen langs het glas. Deze ledverlichting blijft ’s nachts branden en genereert voor passanten – met name vanuit de directiekamer – een bijzondere uitstraling. De entree en de lift hebben een groene en zilvergrijze facelift gekregen. Het keukenblok is na overleg blijven staan en voldoet prima. De op zich eenvoudige kantine-inrichting hebben we naadloos laten aansluiten op de lichtoranje houtkleur van de keuken.” De inrichting van zowel de directiekamer als de garderobe is op maat ontworpen en uitgevoerd, beide met speelse toevoegingen van stalen buizen. De verbouwing wordt binnenkort gecompleteerd met lichtreclame van OfficeBox aan de buitengevel van het gebouw.

Meer informatie:

 

www.coolinvest.nl, www.officebox.nl.

 

 

 


Uitvoerend in bouwkundige ontwikkelingen en techniek